Telefon:       0238524764
Mobil:          0723562573


Program de lucru:
Luni-Vineri:  8:00 - 16:00
Sâmbăta:    Închis
Duminica:   Închis
Politică cookies - Termeni și condiții
© 2014 Pro Gaz ® Toate drepturile rezervate
S.C. PRO GAZ S.R.L.
CUI: RO16567207
Nr.ord.Reg.Com: J10/622/2004
Banca: Transilvania Buzău
COD IBAN:
RO19 BTRL 0100 1202 R587 32XX
Autorizație R.A.R.
257/06.12.2004
Bine de știut înainte de montaj
Un sistem de GPL auto este un sistem instalat într-un vehicul, astfel încât să poată fi alimentat cu GPL. Este mult mai economic de a conduce un vehicul cu autogaz decât să-l conduceți cu benzină sau motorină, deoarece costul de cumpărare al autogaz în majoritatea țărilor europene este de aproape jumătate din costul de cumpărare al benzinei sau motorinei.
Cu toate acestea, în cazul în care mașina nu vine din fabrică cu sistem GPL și pe care doriți să-l adăugați la mașina dumneavoastră, există o serie de lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de conversia la GPL.
Aveți în apropiere stații de alimentare cu GPL?
Puține sunt zonele în care nu avem posibilitatea de alimentare cu GPL. Totuși este bine de    știut înaintea conversiei la GPL dacă aveți în apropierea dumneavoastră sau traseul obișnuit, stații de alimentare cu GPL. Alfel poate fi costisitor de a conduce mai departe doar pentru a umple rezervorul la timp.
Are mașina nevoie de lubrifiere suplimentară?
Putem spune că supapele de evacuare la unele motoare au nevoie de îngrijiri suplimentare deoarece temperatura de ardere este mai mare atunci când motorul funcționează pe gaz ca atunci când funcționează pe benzină, fenomen ce poate duce la o retenție a scaunelor de la supape. Deci, va trebui să cumpărați un lubrifiant care va avea grijă de aceste supape. Veți avea nevoie de aproximativ un litru de lubrifiant pentru 10.000 km. Încă odată această lubrifiere nu este necesară la toate motorizările. Fiecare producător de astfel de sisteme GPL are propria bază de date cu brandurile de mașini și tipurile de motoare care au nevoie de lubrifiere suplimentară cu sistemul lor.
Aflați ce spun alți utilizatori de mașini cu GPL!
Dacă nu dețineți o mașină mai populară șansele ca montatorul dumneavoastră să monteze pentru prima dată mașina pe care o dețineți sunt destul de mari. În acest caz există posibilitatea unei incompatibilități între sistemul GPL ales și mașina dumneavoastră. Deci, fă-ți temele și află care sisteme GPL au fost deja instalate pe o mașina ca a ta și dacă montatorul are experință cu acea mașină. Ca o măsură de precauție, nu este important numai marca și modelul mașinii ci și tipul de motor.
Acordă atenție mai ales la:
- cât de mult timp a fost nevoie pentru a calibra un sistem?
- au existat probleme neprevăzute la instalare?
- au fost instalatorii profesioniști, au instalat sistemul cu grijă și eleganță, componentele instalației GPL arată urât atunci când deschideți capota?
- utilizatorii au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a sitemului?
- utilizatorii au primit recomandări la modul de exploatare?
Aceste baze de date sunt, din păcate confidențiale, dar noi vă vom ajuta cu plăcere dacă le cereți, furnizându-ne datele mașinii dumneavoastră. Trebuie să știți totuși că există posibilitatea ca mașina dumneavoastra să nu se regăsească în lista cu mașinile la care s-a întâlnit acest fenomen de retenție a scaunelor de la supape și totuși mașina să necesite protecție suplimentară. Producătorii de echipamente GPL auto, producătorii de agenți de lubrifiere cât și societatea noastră nu își asumă responsabilitatea pentru pagubele survenite acestui fenomen, considerând că nu se datorează produselor lor, ci efectul este produs în urma arderii la temperaturi mai ridicate datorate proprietăților GPL-ului. Vă putem împărtăși din experiența nostră datele cu mașinile la care am întâlnit acest fenomen și modul de remediere a problemelor apărute.
Pro Gaz
Experți din pasiune
Arie rezervată
Echipamente GPL